Informatie over de druk techniek van de stoffen van Vrolijke Famkes:

Feiten over digitaal printen:

- Er wordt via een digitale wijze geprint op onze stoffen. Daardoor wordt er minder water en energie verbruikt in vergelijking met de traditionele manier van textiel printen. 

- Wij gebruiken minder inkt aangezien de inkt direct en alleen op de juiste plek word aangebracht.

- Al onze stoffen hebben het Oeko-Tex 100 label. Dit betekent dat het grotendeels is vervaardigd op een biologisch manier. Tevens worden er hierbij strikte eisen gehanteerd voor de chemicaliën die gebruikt mogen worden. Bij onze stoffen wordt  3 keer minder chemicaliën gebruikt dan bij traditionele druktechnieken.

- De manier van produceren veroorzaakt een minimum aan afval bij inkt, materiaal en de manier van verpakken.

  1. Digitaal printen is efficiënter dan het klassieke zeefdrukken. Dit komt onder andere doordat de verf beter hecht. Hierdoor zijn er minder verf-; fixeer-; en hulpstoffen nodig, en daardoor hoeven minder hulpstoffen/reststoffen uitgespoeld te worden.
  2. Deze efficiëntie leidt tot een flinke besparing in watergebruik, met een afname van 80 tot 85%. Voor digitaal printen is er per gedrukte meter zo’n 10 liter water nodig. Voor zeefdrukken is dit 50 tot 60 liter water per gedrukte meter.
  3. Ook scheelt het aanzienlijk in energieverbruik, namelijk zo’n 60% minder.
  4. Tenslotte is er minder verf nodig. Bij digitaal printen wordt er 10% minder verf gebruikt dan bij het traditionele zeefdrukken. 

 

© 2013 - 2021 Vrolijke Famkes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel